Nieuwe singlesOude Bekenden

Vier nieuwe nummers Gorillaz “Ascension” (featuring Vince Staples), “We Got The Power” (featuring Savages’ Jehnny Beth), “Saturnz Barnz” (featuring Popcaan) en “Andromeda” (featuring D.R.A.M.).

Nieuwe singlesOude Bekenden

Vier nieuwe nummers Gorillaz “Ascension” (featuring Vince Staples), “We Got The Power” (featuring Savages’ Jehnny Beth), “Saturnz Barnz” (featuring Popcaan) en “Andromeda” (featuring D.R.A.M.).

Gorillaz weet duidelijk hoe ze een hype moeten creëren. De band van Damon Albarn en Jamie Hewlett zit al enkele maanden te teasen naar een nieuwe plaat. Eerder deelden ze al “Hallelujah Money” met Benjamin Clementine als een soort van voorbode. Nu is het ook officieel bekend dat er een nieuwe plaat aankomt. De eerste plaat in zes jaar krijgt de naam Humanz en bevat naast Benjamin Clementine nog gasten zoals Grace Jones, De La Soul, Savages’ Jehnny Beth, Danny Brown, Pusha T, Mavis Staples, Kali Uchis, Kelela, Vince Staples, DRAM, Popcaan, Jamie Principle, Kilo Kish, Anthony Hamilton, Peven Everett en Zebra Katz. Nu lossen ze meteen ook enkele songs van die plaat en kunnen we horen of het al dat gehype wel waard is.

Met “Ascension” (featuring Vince Staples), “We Got The Power” (featuring Savages’ Jehnny Beth), “Saturnz Barnz” (featuring Popcaan) en “Andromeda” (featuring D.R.A.M.) krijgen we er meteen vier op ons bord geserveerd. “Saturn Barnz” is een zwoel nummertje met onverstaanbare lyrics van Popcaan. Veel energie bevat het niet maar het lijkt ons wel een goeie albumvuller. “Andromeda” klinkt meer als een club banger met beats en de onnavolgbare stem van Damon Albarn als leidraad. De stem van D.R.A.M. geeft het de nodige soul maar het is iets dat we nog nooit hoorden van de band, zoveel dance.

“We Got The Power” is een echt poweranthem dat zeer vrolijk en hoopvol klinkt. Op de backing vocals hoor je ook Noel Gallagher, van een verrassende wending gesproken. Tot slot is er nog “Ascension” met Vince Staples die het nummer draagt. Zijn stem zorgt er voor dat er kracht in de song komt maar meer is er ook niet te beleven. Zijn ze de hype nu waard? De songs bevatten alleszins een bepaalde uniciteit die je enkel bij Gorillaz hoort maar het mag misschien net iets catchyer en minder hip hop. Toch kijken we uit naar de plaat met negentien nummers, er zullen wel een paar pareltjes tussen zitten.




Artwork

De tracklist van Humanz:

1. Ascension feat. Vince Staples
2. Strobelite feat. Peven Everett
3. Saturnz Barz feat. Popcaan
4. Momentz feat. De La Soul
5. Submission feat. Danny Brown & Kelela
6. Charger feat. Grace Jones
7. Andromeda feat. D.R.A.M.
8. Busted and Blue
9. Carnival feat. Anthony Hamilton
10. Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T
11. Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz
12. She’s My Collar feat. Kali Uchis
13. Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine
14. We Got The Power feat. Jehnny Beth

Bonus materiaal op de Deluxe versie:

15. The Apprentice feat. Rag’n’ Bone Man, Zebra Katz & RAY BLK
16. Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett
17. Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Vonshà
18. Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis
19. Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.