Features, Wedstrijden

Botanique in April, onze vijf tips + tickets te winnen!

 

Botanique staat bekend om hun veelzijdige programmatie, het gaat van Hip Hop naar R&B tot indie rock. Wij met Dansende Beren gaan er dan ook weleens graag een concertje bezoeken, waar je hier dan een wondermooie recensie kan terugvinden. Maar we willen jullie zeker ook eens meenemen naar zo’n concert, vandaar dat we deze maand vijf tips geven en voor alle vijf mogen we zelfs twee duotickets weggeven, als dat niet mooi is!

12 april – LVL UP – Witloof Bar

LVL UP tekende voor hun meest recente plaat bij het legendarische label Sub Pop. Het resultaat was Return To Love waarmee ze scoorden bij critici en zowaar in het eindejaarslijstje van Rolling Stone belandden. De band maakt alternatieve lo-fi emo rock die doet denken aan Pavement of Built To Spill. Soms met stevige uithalen, soms eens wat kalmer maar vooral erg korrelig. Live zal het sowieso wel tof zijn om eens te beleven, dus we willen jou er maar al te graag mee naartoe nemen.

13 april – Alex Vargas – Orangerie

Alex Vargas is een Deense singer-songwriter en producer met tot voor kort een zeer leuk kapsel. Z’n muziek valt het best te omschrijven als elektronische muziek met een knipoog naar gitaren en soulvolle melodieën. Hij heeft een fenomenale stem die zowel op plaat als live even fantastisch klinkt. Daarmee kan hij zonder problemen in een mum van tijd alle vrouwenharten veroveren. Hij heeft nog steeds geen volwaardig debuutalbum uit en toch is hij nu al zo populair, dat belooft voor de toekomst. Met z’n allen daar naartoe!

14 april – Lewis Watson – Rotonde

Lewis Watson is een Britse singer-songwriter die bekend werd via Youtube. Als 16-jarige poste hij verschillende covertjes van zijn favoriete bands op Youtube. Het bleek een succes te zijn want het duurde echt niet lang vooraleer hij het internet veroverde met z’n gitaar en z’n stem. Ondertussen zet hij z’n muzikaal verhaal verder bij Warner en bracht al vier Ep’s en één full cd uit. Momenteel is hij volop bezig aan het werken aan z’n tweede plaat die op 24 maart verschijnt. Eentje om in de gaten te houden deze Lewis Watson.

15 april – Circa Waves – Rotonde

Circa Waves donderde een paar jaar geleden op onze radar en verdween er sindsdien nooit meer van. De band speelde talloze festivalshows in België en maakt aanstekelijke indie rock die iedereen wel kan smaken. Na het debuut Young Chasers uit 2015 kwam vorige week de nieuwste plaat Different Creatures van het viertal uit. Daarop gaan ze wat minder catchy te keer maar blijft het wel nog allemaal leuk om te horen. Live staan ze garant voor een top rockfeestje, aanwezig zijn is de boodschap.

18 april – Temples – Orangerie

Temples is een Britse rockband afkomstig uit Kettering en opgericht in 2012. Dit jaar brachten ze hun tweede album Volcano uit en daarmee wisten ze zichzelf opnieuw in de spotlights te werpen. Hun muziek doet ons op sommige momenten verdacht veel aan Tame Impala denken, toch weten ze de nummers van een eigen identiteit te voorzien. De band heeft ondertussen ook een stevige live-reputatie opgebouwd, wat ervoor zorgt dat je dit optreden in de Orangerie echt wel niet mag/kan missen!

Net zoals vorige maand moet je niet zo veel doen om een duoticket te winnen voor  LVL UP, Alex Vargas, Lewis Watson, Circa Waves en Temples. Je stuurt een mailtje met het concert naar keuze als onderwerp, jouw gegevens en een bewijs dat je dit bericht deelde op jouw Facebook/Twitter (al dan niet openbaar, indien niet openbaar graag een screenshot in de mail). Voor de mensen die liever iets minder moeite doen, er is ook een vraag: Wat is het favoriete dier van de frontman van Temples? (tip: zie interview met TemplesEen extra motivatie of complimentjes over de site vergroten de kans op winst. Dit alles stuur je door naar naar wedstrijd@dansendeberen.be, veel succes!

14 maart 2017

About Author

Niels Bruwier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *