Nieuwe singles

Netflix & Dansende Beren

Nieuwe singles

Netflix & Dansende Beren

Hopelijk overleefden de studenten onder onze lezers het eerste semester van het academiejaar zonder kleerscheuren. Tijd voor wat welverdiende ontspanning, toch? Eerst en vooral adviseren we jullie een bere(n)leuk feestje! Kom op 23 februari in de Charlatan de berenpoten van je lijf shaken op speciaal door onze Beren geselecteerde schijfjes.

Naast feesten kun je natuurlijk ook wat rust gebruiken. Duik in je favoriete, fluffy pyjama, smijt die beentjes in een uberhippe mermaid blanket en geniet van wat Netflix, al dan niet met chill. Naast hier en daar een topprestatie op acteervlak herbergen series namelijk ook een muzikale goudmijn. We gingen op onderzoek en lijsten hier alvast een selectie voor jullie op.

De doorbraak: Kaleo (Suits, Orange is the New Black, The Vampire Diaries)

2017 wordt ongetwijfeld het jaar van de doorbraak voor deze IJslanders. Naast de features in bovenstaande series was de single ook al terug te vinden op FIFA16. Live vielen ze zeker ook in de smaak. Lees onze bevindingen over hun recentste Belgische passage hier.

De vibe: Danny Brown (Fresh off the boat)

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat de begintune van de serie Fresh Off The Boat an sich geen meesterwerk is. Maar wanneer we aan het begin van elke aflevering Danny’s stem horen krijgen we wel zin om eens goed te sjansen op een van zijn andere schijven. Kleine suggestie, ‘Really Doe‘.

 

De omgekeerde volgorde: Mogwai (Les Revenants, How to Get Away with Murder)

‘Les Revenants’ werd pas ingeblikt wanneer de soundtrack afgewerkt was. Zo kon alles perfect gefilmd worden in de sfeer die de Schotse post-rockers van Mogwai creëerden. Enkele nummers werden nadien ook gebruikt in scenes van ‘How to Get Away with Murder’.

 

De figuranten: Modest Mouse (The OC, One tree hill, …)

De Amerikaanse band figureert zelf ook in de tienerdrama-serie The OC. Andere bands die op gelijkaardige manier een passage maakten in de serie waren oa. The Walkmen en The Killers.

 

De Belgen: Black Box Revelation (Sons of Anarchy, Teen Wolf, Californication,…)

Dat ze een concertzaal of een festivalweide kunnen platwalsen is algemeen geweten, maar boterbloempjes Jan en Dries van BBR fleuren ook al eens een serie muzikaal op. Belgen om trots op te zijn, we kunnen het niet genoeg herhalen.

 

De Vlaamse Serie: Gomez (Bevergem)

Schitterend speurwerk van de makers om dit nummer uit 1998 te gebruiken in de serie.

 

De animatieserie: Patrick Carney (BoJack Horseman)

De drummer van The Black Keys mocht zich eens uitleven en een thema produceren voor de doldwaze animated adult-serie op Netflix. In de serie verschijnen wel vaker subtiele verwijzingen naar grote en soms wat alternatievere acts/bands. Zo kun je op deze screencap verwijzingen terugvinden naar fka twigs, Lana Del Rey en Bon Iver.

 

De serie waarvan de muziek de serie overstijgt: Flight of the Conchords

 Welja, oordeel vooral zelf…

De hype van het moment: s u r v i v e (Stranger Things)

s u r v i v e zijn de synth-helden achter de soundtrack van de fel gehypte serie. Dit bleek voldoende om een plekje op de Coachella-affiche te bemachtigen.

 

De onoverkomelijke klassieker die sowieso niet kon ontbreken in dit lijstje : The Rembrandts (Friends)

 

Afsluitende tip van Dansende Beren

Situatieschets: Lig je net heerlijk in bed of bad, met je laptop aan het voeteinde (liefst uit het water), hoor je plots een geniaal nummer in een serie. Uit bed/bad komen om je smartphone Shazam erbij te halen is dan natuurlijk een te grote inspanning. Een handigheidje om alsnog de titel van het nummer te ontdekken is dan gebruik te maken van de handige website Tunefind. Hierop kun je perfect nagaan welke nummers er in de afleveringen van je favoriete series gebruikt worden.

Spotify-lijstje

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "I Forgot To Be Your Lover"

Opgeblazen marketing of niet, Cupido schiet binnenkort opnieuw pijlen af met zijn boog en is het weer Valentijnsdag. Als er één muzikaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.