Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcane Roots – “Curtains”

Arcane Roots

Het is alweer even geleden dat er nog een plaat van Arcane Roots uitkwam. De laatste, Blood & Chemistry, dateert alweer van 2013. Toch bleef de band op de radar dankzij een EP vorig jaar en supports voor onder meer Muse, Biffy Clyro en The Used. Volgend jaar spelen ze in eigen land (Groot-Brittannië) een eerste gigantische headline show en om dat te vieren brengen ze nieuw werk uit. “Curtains” is zowat het grootste wat de band tot nu uitbracht en klinkt echt fenomenaal goed. Een knaller om het jaar mee uit te gaan!

Het begint wel zwakjes (al is dat relatief). Je zou denken, is dit wel Arcane Roots? Zo’n slappe pap. Maar het past perfect in het geheel. De kleine instrumenten, de zachte stem en de geleidelijke opbouw zijn allemaal deel van de kracht waarmee de apotheose uiteindelijk aankomt. Slim gespeeld van de band, en in het begin krijg je er zelfs een warm gevoel van. Wanneer de opbouw vanaf twee minuten echt begint, kan het niet anders dan uiteindelijk exploderen.

Een ontploffing is het zeker, zoveel kippenvel voelden we al lang niet meer. Vette riffs, penetrerende drums en een vernietigende stem. Met de nodige bombast doet het denken aan een harde Biffy Clyro of Twin Atlantic. Arcane Roots maakt met “Curtains” een van de beste tracks in hun carrière. Het doek is duidelijk nog lang niet gevallen over Arcane Roots.

Facebook / Twitter / YouTube

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Muse @ Rock Werchter 2023: Flirten met een karikatuur

Wanneer een band voor de zoveelste keer in hetzelfde land speelt, worden er al snel vergelijkingen gemaakt met vorige shows. Gelukkig voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empire State Bastard - "Stutter"

Empire State Bastard bracht pas eind maart hun debuutsingle “Harvest” uit, maar de snoeiharde metal schreeuwt jarenlange ervaring. Achter deze agressieve wervelwind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Numb"

Door metal beïnvloede, agressieve riffs in de verzen afgewisseld door ultra melodieuze refreinen en een losgeslagen frontman die zowel schreeuwt als zingt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.