Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Tim Darcy – “Tall Glass Of Water”

jag302-timdarcy-lp_-01-fc_-1600-1024x1024

Tim Darcy verwierf in het indie milieu al veel roem met zijn band Ought. Het post-punk kwartet uit Montreal slaagt er plaat na plaat in om zichzelf te overtreffen. Ze worden zelfs omschreven als een van de beste indie bands in deze generatie. Toch moet de frontman het eens alleen proberen en gaat hij de solo tour op. Op 17 februari komt, Saturday Night, zijn eerste soloplaat uit. Vandaag deelt hij ook meteen een voorsmaakje met “Tall Glass Of Water”.

In tegenstelling tot zijn werk bij Ought, doet Tim het solo wat rustiger aan. Geen nerveuze hogesnelheidsrock maar wat rustiger met soms wat Americana invloeden. De kenmerkende stem van Tim Darcy herken je natuurlijk uit de duizend maar zijn solowerk lijkt net iets toegankelijker te zijn doordat het goed in het gehoor ligt. Het doet wat denken aan de rustige songs van Parquet Courts, een streepje Ryan Adams of zelfs wat Lou Reed. Fijn dat ook dit solowerk blijkt te werken. Op 22 februari te bewonderen in de Botanique.

Facebook / Twitter / Instagram

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

A. Savage - Several Songs About Fire (★★): Iets te vaak strompelend

Het is alweer zes jaar geleden dat Parquet Courts frontman Andrew Savage zijn debuutalbum Thawing Dawn uitbracht. Met die release richtte de…
LiveRecensies

Ryan Adams @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De marathon

Het gebeurt maar zelden dat we met zo’n dubbel gevoel naar een concert gingen zoals gisteren bij Ryan Adams het geval was….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.