Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – The Lighthouse

diederikcraps-thelighthouse

Frisse, dansbare popsongs die het midden houden tusssen Two Door Cinema Club, Walk The Moon of The 1975, dat is het handelsmerk van The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 60 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, shows in Frankrijk, Duitsland en Nederland en tal van optredens in eigen land.

Eind 2015 dook de band de befaamde Wisseloord Studios (NL) in met producer Erik van der Horst (Hooverphonic, Anouk, David Garrett …) om hun debuut-EP op te nemen. Let’s Make a Scene EP werd op 15 april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland. Een vervolg op ‘Let’s Make a Scene’ volgt in 2017 en de single Hollywood is hier alvast een voorloper van!

Hun nieuwe single “Hollywood” is net uit, hoog tijd dus om ze eens wat beter te leren kennen.

Wat is jullie favoriete nummer?

“Greek Tragedy” van The Wombats, omdat het de perfecte mix is tussen elektronische sounds en gitaren, catchy dansbaar en toch gelaagd.

Wat is het perfecte nummer voor een roadtrip?

“Flame” van Sundara Karma. De perfecte song voor een roadtrip bij ondergaande zomerzon. Het ideale BPM om rustig te cruisen.

Op welk nummer maak je graag schoon?

Als we zouden schoonmaken, zou het op “I Want To Break Free” van Queen zijn. Een onderbewust verband dat vooral door de fantastische clip komt vermoeden we.

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Wakker worden is, net zoals schoonmaken, niet ons sterkste punt, maar “Gone” van JR JR is wel gepaste begeleiding voor een aangenaam ontwaken.

Wie is jullie favoriete artiest uit je thuisstad?

Er zijn veel interessante artiesten in Leuven en omstreken, maar ik denk dat we alle 5 wel hard opkijken naar Selah Sue, wat zij in een relatief korte periode heeft weten opbouwen is echt uitzonderlijk. En het is ook gewoon een super getalenteerde artieste.

Welke artiest is underrated en wie is overrated?

Er zijn spijtig genoeg veel artiesten die niet de aandacht krijgen die ze verdienen en ook een hoop die soms iets te snel aandacht krijgen. But who are we to judge.

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Moeilijk! Op Sziget waren we allemaal heel erg onder de indruk van Robbie Williams, dus we zouden zeker een dagje de Robbie-international-superstar-life willen meemaken. Anders zou een dag Michael Jackson ook wel geweldig zijn.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen? (iemand mee uit te vragen?)

Met één nummer komen we niet ver, dus het is eerder een playlist to go all night. Denk aan Marvin Gaye, Raphael Saadiq, Roberta Flack, Curtis Mayfield en andere zwoele soulhelden.

Wat is de mooiste songtekst die je ooit hebt gehoord?

Wel, de nieuwste van Bruno Mars (Versace on The Floor) heeft wel een leuke lyric: “I love that dress, but you won’t need it anymore (…) Versace on the floor”. Sexxyy!

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

Uit Rotselaar en omstreken zijnde, zijn we al jaren vaste bezoeker van Rock Werchter. Dus het is zeker een jongensdroom om zelf ooit eens op die wei te kunnen spelen.

Rock Werchter

Extra vraag Belgische Bands:

Waar staat voor jullie de mooiste vuurtoren?

Onlangs speelden we een concert aan de Zuid-Franse kust in La Palmyre en daar stond wel een heel potig exemplaar. Echt het toonbeeld van een vuurtoren. Als we konden hadden we hem meegenomen.

de-vuurtoren

Je vindt The Lighthouse hier: Facebook / YouTube / Website / Instagram / SoundCloud

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.