Nieuwe singles

Botanique in November, onze vijf tips + tickets te winnen!

(c) Bart Vander Sanden

(c) Bart Vander Sanden

Botanique staat bekend om hun veelzijdige programmatie, het gaat van hip hop naar R&B tot indie rock. Wij met Dansende Beren gaan er dan ook al eens graag een concertje bezoeken, waar je hier dan een wondermooie recensie kan van terugvinden. Maar we willen jullie zeker ook eens meenemen naar zo’n concert, vandaar dat we deze maand vijf tips geven en voor alle vijf mogen we zelfs twee duotickets weggeven, als dat niet mooi is!

Palace (8/11 Witloof Bar)
palace_approved_3

Wanneer je als band vergelijkingen naar je hoofd krijgt geslingerd als de nieuwe Foals, The Maccabees en Grizzly Bear, moet je dat maar weten waar te maken. Palace slaagt in alle facetten waar voorgenoemde bands ook goed in zijn. Fascinerende songs, breekbare zang en hier en daar een stevige ontploffing. Op 4 november komt hun debuutplaat uit, tijd genoeg om de songs nog eens uit het hoofd te leren. De mannen zijn goed op weg om binnenkort gigantische zalen te gaan vullen. Ga ze nu dus nog zien in de Botanique, dan kan je later zeggen dat je ze nog in een intieme sfeer zag! Oja, voorprogramma Beach Baby is ook nog zo’n fantastische band, allen aanwezig dus!

Lewis Del Mar (13/11 Witloof Bar)
lewis_del_mar_flowers_photo_photo_credit_-_daniel_topete_hi-res

Zelden is een debuutsingle zo geweldig als die van Lewis Del Mar. “Loud(y)” was de naam, en wat ze daarin naar voor brachten, tart alle verbeelding. Melodie, kunst, chaos, vrijheid, exotisch en ga zo maar door. Een mix van alles wat mooi, indrukwekkend en fascinerend is. Een van de beste nummers uit 2015. Een goed debuut is een begin, een perfect vervolg is de volgende stap. En dat deden ze, met een geweldige EP en midden november ook een geweldige debuut-cd. De band komt uit New York speelt zomerse deuntjes, ideaal dus om de winter even te vergeten.

The Japanese House (18/11 Rotonde)

Japanese House

Een gigantisch talent met tonnen vol potentieel, niet meer en niet minder. The Japanese House is het pseudoniem van de éénentwintigjarige Amber Baine en die maakt wondermooie indie pop die zowel sensueel als breekbaar klinkt. Ging al op tour met The 1975, cancelde op Pukkelpop, vormt een koppel met Marika Hackman en moet je nu gewoon zien in de Botanique. Bracht reeds twee ep’s uit en de derde komt er op 11 november aan. Denk bij haar muziek aan een mix tussen Alt-J en Låpsley en je weet wat te verwachten.

Hazel English (24/11 Witloof Bar)

Hazel English

Dromerige pop uit Oakland, Californië met een Australische insteek en vrouwelijke charme, het is de perfecte omschrijving van Hazel English. Met een zonnig sfeertje en wat zoete vocalen creëert deze dame wondermooie en charmante melodieën. Bracht op 7 oktober een eerste EP uit “Never Going Home” en komt deze ook voorstellen in de Botanique. Voor de liefhebbers van de betere singer-songwriters.

Sara Hartman (29/11 Rotonde)

Sara Hartman

De, relatief, bekendste dame in dit lijstje (kreeg al redelijk wat airplay op de Vlaamse radio met haar single “Satellite”). De artieste komt uit Berlijn, groeide op in New York en heeft een relatief catchy geluid dat zich meteen in het oor nestelt. Ze maakt perfecte popsongs zoals debuutsingle “Monster Lead Me Home” waar wij direct mee weg waren. Wij zagen ze al eens aan het werk en kunnen verzekeren dat het zeker de moeite is, dansbaar en tegelijk mooi om te zien! Ook Carnival Youth, het voorprogramma uit Letland is iets wat catchy en aanstekelijk werkt.

Net zoals vorige maand moet je niet zo veel doen om een duoticket te winnen voor Hazel English, Lewis Del Mar, Palace, Sara Hartman of The Japanese House. Je stuurt een mailtje met het concert naar keuze als onderwerp, jouw gegevens en een bewijs dat je dit bericht deelde op jouw Facebook/Twitter (al dan niet openbaar, indien niet openbaar graag een screenshot in de mail). Voor de mensen die liever iets minder moeite doen is er ook een vraag: Hazel English komt uit Australië, maar wat is de hoofdstad van Australië? Een extra motivatie of complimentjes over de site vergroten de kans op winst. Dit alles stuur je door naar naar dansendeberenmuziekblog@gmail.com, veel succes!

 

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.