Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Talos – “Reborn”

Talos

Na ‘Your love is an island’, dat vorige maand het vasteland bereikte, spoelde 4 dagen geleden ‘Reborn’ aan vanop de  EP ‘O Sanctum’. Talos is het project van de Ierse zanger Eoin French waarbij zijn hoge falsetstem prachtig versmelt met de ondersteunende synths en strijkers.

Alhoewel de zang bij wijlen doet denken aan die van ‘Perfume Genius’ roept de muziek eerder het weidse noordelijke gevoel van Sigur Ros op.

French heft van in den beginne aan met ‘O Sanctum swallow me’ en dat is wat de muziek meteen met de luisteraar doet. Het laat de luisteraar meevoeren op de tonen van French’s zachte stem. Al snel wordt de zachte opener omgevormd tot een steeds hogere golf waarbij het refrein opzwelt in een bezwerend mantra ‘All that water washed away’. Plots verdwijnt de vaste grond en worden we meegezogen in een kolkende symbiose tussen de herhalende woordenstroom en hypnothiserende synths.

Er schuilt bovendien een groot taalkunstenaar in French met prachtige zinnen/strofes als ‘No heights will harbour me’ en ‘We will swim like children speak’ die prachtig aansluiten bij het verstilde, pure van de muziek.

Het zuiverende effect van het nummer heeft zijn naam niet gestolen en doet ons smachten naar Talos’ volgende muziekparel.

Site / Instagram / Twitter / Facebook / SoundCloud

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.