Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jo Marches – “The Night”

jomarches

Jo Marches is het geesteskind van de Utrechtse songwriter Johanneke Kranendonk. Zij schreef al geruime tijd liedjes op de piano en speelde deze in bands. Echter, zo vertelt ze ons, “in de bands vond ik mijn liedjes niet altijd tot hun recht komen en op de piano miste ik de intensiteit en ‘het scheuren’ van een band. Ik was dus op zoek naar een combinatie van die twee elementen”.

Jo Marches - The NightDe samenwerking met David Hoogerheide veranderde dat. Ze leerde dat een mooi popliedje ook best een beetje pijn mag doen en vies kan klinken. “The Night” is het eerste resultaat van hun samenwerking. Hun muziek is geïnspireerd door Tame Impala, Lykke Li en Portishead. Dat zijn prima ingrediënten voor mooie dromerige muziek. En dat is het debuut nummer van Jo Marches inderdaad geworden! De combinatie zorgt voor mooie dreampop/shoegaze met een licht psychedelische ondertoon. De betoverende vocalen van Johanneke maken het geheel af. Met de band, die naast Johanneke en David (synths, productie) bestaat uit Gijs Coolen (guitar & bass) en Thomas Bosveld, weet ze eindelijk de zo verlangde combinatie van intimiteit en rauwheid te realiseren. Dit is een verbluffende eerste single van een band waar we nog veel van gaan horen.

Het artwork en fotografie zijn van Mathilde Karrèr. De bijbehorende video clip is gemaakt door de Utrechtse illustrator Iris Deppe. De clip met bewust vage beelden van een nachtelijke wandeling past uitsteken bij het nummer en versterken zelfs de muzikale wereld waarin Jo Marches je meeneemt.

De debuut EP zal in het najaar verschijnen, ten tijde van de Popronde 2016 waarvan Jo Marches deel uitmaakt.

Facebook / Twitter / YouTube / Instagram / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ride - "Peace Sign"

Vandaag bracht shoegazeband Ride haar eerste eigen single sinds 2019 uit. Volgens gitarist en voormalig Oasis-bassist Andy Bell zat de band een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.