Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lee Triffon – “Different Sun”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lee Triffon – “Different Sun”

Lee Triffon

Alhoewel “Different Sun” haar officiële debuutsingle onder haar eigen naam is, houdt Lee Triffon zich al jaren actief bezig met muziek. Haar carrière gaat inmiddels 10 jaar terug. Geboren en getogen in Tel Aviv, start ze in 2006 als zangeres bij de dan al jaren populaire Israeli progressive rockband Eatlitz. Tijdens deze periode begint ze electronische muziek te verkennen en richt in 2012 synthpop duo MONONOKII op, een stap in de richting van de muziek die ze eigenlijk wil maken.

KokoroDe volgende stap brengt haar nog dichterbij: Kokoro, een samenwerking met producer Dan Farber. Met een mix van EDM, trap en avant-garde creëren zij een direct en rauw geluid, gepaard met visuals, zoals hun hit “Broken“. Triffon heeft deze stap nodig om haar negatieve energie kwijt te kunnen, zich te reinigen, en haarzelf te kunnen zijn. En dan is er nu het debuut onder haar eigen naam!

“Different Sun” is een downtempo song met een mysterieuze atmosfeer die te vergelijken is met Austra, Fever Ray en Lana Del Rey. Het nummer is duidelijk een uitnodiging om te reizen via haar muziek en daarmee je verbeelding te stimuleren. Maar ze wil ook dat je reist binnen haar muziek, in haar wereld. Haar uitnodiging is zelfs letterlijk: “Come into my world, I’ve got a different sun” zingt ze. En wie kan haar hemelse en hypnotiserende stem weerstaan?! En het is een bijzondere wereld waarin zoveel kleine details zijn te ontdekken. Dus wij adviseren je om vooral op deze uitnodiging in te gaan!

Website / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.