LiveRecensies

Yellowstraps x Le Motel – Heupwiegen op triphop met een snuifje soul

13235941_10208395103388956_140521364_n

Een podium vol jonge artiesten en een hoop instrumenten, meet Yellowstraps x Le Motel. De opkomende groep betrad op vrijdag 13 mei de TRAX club tijdens de eerste editie van het nieuwe concertlabel Maatwerk. De drie jeugdvrienden kwamen pas recent samen na al enkele jaren experimenteren met hun eigen sound. Yellowstraps, gevormd uit de twee broers Yvan en Alban Murenzi, gingen eerder de hiphop/indiepop tour op terwijl Le Motel, alias Fabien Leclerq, gretig experimenteerde met allerhande elektronica. Zet deze twee solo-projecten samen en je krijgt een mix van soul, triphop en elektronica! Het duurde dan ook niet lang vooraleer Mellow, hun eerste LP, het levenslicht zag.

Openen doen ze deze avond met ‘Arpeggo’, wat meteen een start vol soul verzekert. Na een korte muzikale intro wandelt Yvan als een schuchtere schooljongen het podium op. Gekleed in een hemd en een broek tot aan de enkels zet hij de eerste noten in. Bij de eerste twee nummers lijken ze een ietwat timide en bedeesde sfeer zonder al te veel show aan te houden. Vanaf het derde nummer ontdooit de band en wanneer ze Daughter coveren met ‘Smother’ gaan zaal en band even door het dak. De energie die ze hier produceren gaat door merg en been. Het publiek die zich vooral beperkte tot tweestapsdansen en heupwiegen transformeert ook hier heel even in een kleine groove.

13233349_10208395103308954_1275414141_n

De zaal komt pas echt tot leven naar het einde van de show toe. Wanneer Yvan iedereen aanspoort om dichter bij het podium te komen en mee te klappen op het ritme, lijkt het publiek eindelijk wat uit zijn passiviteit te ontwaken. Bij het inzetten van ‘Lisztomania’ komt uiteindelijk de explosie die we verwachten. De band gaat volledig los en Yvan plaatst zelfs wat verlegen danspasjes. Het publiek komt steeds meer tot leven en beloont hen met een uitbundig applaus. De energie die we al het volledige concert leken te missen is dan toch nog te voelen. Bij de laatste nummers ‘Bruxelles ma belle’ en ‘Mirror Lake’ komt de zaal steeds warmer en het publiek steeds luider. Nog één maal keren ze terug voor een instrumentaal bisnummer, waarbij de zanger ook drie LP’s in het publiek gooit, een cadeau voor de lucky ones.

Heupwiegend op triphop met een snuifje soul. Zo valt Yellowstraps x Le Motel in de TRAX site te omschrijven. Af en toe was de band wat minder op elkaar ingespeeld en door wat technische problemen klonk de sound soms niet optimaal. Toch liet de groep zich hierdoor niet kisten. De schuchtere schooljongen wist zich dan toch nog om te toveren tot een muzikale prins.

YellowStraps: Facebook / Instagram / YouTube

Le Motel: Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.