Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: Youth Model

youthmodel

Youth Model bestaat uit Matt Holmes en Randy Borawski, uit Columbia USA. De band begint met Holmes als enige bandlid. Hij maakt in 2013 zijn album “All New Scars”, vol goed uitgewerkte pop-rock nummers, ergens tussen powerpop (“Couldn’t Resist”) en chamberpop (“Better Way”) in. Een hoogtepunt is het emotionele en akoestische “Break”. Youth Model als duo ontstaat eind 2013 als Holmes de co-host Borawski van ‘Unsigned’ ontmoet, een programma van een lokale radiozender waar onontdekt talent gedraaid wordt. Borawski accepteert direct het aanbod om een band te vormen. Samen borduren ze voort op de sound, al wordt dat wat zwaarder en komt er een echt rock-geluid naar voren.

Dat is goed te horen op hun nieuwe single “Open Season”, met aanstekelijke indierock ritmes. Dat mag echter een diepere laag niet verhullen: het nummer gaat over perioden waarin groepen onder druk staan, bekritiseerd worden en een algeheel wantrouwen de boventoon voert (‘open season’ in het Engels). De bijbehorende videoclip benadrukt de boodschap met ‘found film’ over hoe te reageren op een atoombom, ook een periode waarin angst voor ‘de ander’ heerste. Een aanstekelijk geluid versus een confronterende boodschap: voor ons is het een gelijkspel, in deze stap naar een waarschijnlijke doorbraak.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Bandcamp / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.