MuzieknieuwtjesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Overzicht van “Den Beir” – Juni 2015

MuzieknieuwtjesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Overzicht van “Den Beir” – Juni 2015

Beste vrienden van “Den Beir”.

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand juli! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand juni, kwestie van jullie op de hoogte te houden. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Het grootste muzikale nieuws deze maand was natuurlijk APPLE MUSIC. De streamingsservice van apple die werd gelanceerd en voorgesteld in juni. Het beloofde alvast een zeer ambitieus project te worden met 24uur radio’s die onder meer Zane Lowe als presentator hebben. Daarnaast wil het ook de plaats zijn om muziek te ontdekken en dit te delen op sociale media. Maar is het beter dan een Spotify, of een Deezer? De afspeellijsten op basis van persoonlijke voorkeur zullen hoogstwaarschijnlijk iets beter zijn samengesteld, maar toch. Toen de streamingsservice werd gelanceerd was er vooral consternatie bij de indie-labels. Deze zouden benadeeld worden (zie geen geld krijgen) bij de drie maanden gratis dat iTunes Music iedere klant geeft. Gelukkig was er dan Taylor Swift die met één tweet Apple op de knieën kreeg.

Een grote commerciële stunt? Waarschijnlijk wel, want Apple Music is de enige streamingsdienst met het album van Taylor in de catalogus. Toch heeft ze er, in haar ééntje, voor gezorgd dat er toch geld wordt betaald tijdens de proefperiodes. Maar Apple Music blijkt dus helemaal niet zo revolutionair als zelf beweert. Het is allemaal hetzelfde als andere streamingsservices. Al heeft Apple één troef: het kan druk en invloed uitoefenen op platenmaatschappijen en bands om van de andere streamingsservices weg te gaan. Of dit gaat gebeuren en of Apple Music een succes wordt is de vraag die binnen drie maanden (einde van de proefperiode) waarschijnlijk iets beter beantwoord zal kunnen worden.

Naast deze grote gebeurtenis vielen ook wat kleinere dingen op, een overzicht:

Kanye West en Kim Kardashian krijgen een tweede baby, de mopjes konden natuurlijk niet uitblijven. Het wordt alvast een jongentje, want met al hun geld beslist het koppel dit natuurlijk zelf, de naam wordt wel nog druk over gespeculeerd. Wordt het dit keer South West, East West of zelfs West West?

De dj-carrière van Litouwer Ten Walls blijkt ten einde. Nadat hij een een bericht op Facebook plaatste waarin hij homoseksualiteit in verband bracht met kindermisbruik in de katholieke kerk, kwam er veeeeel reactie op sociale media. Zoveel reactie dat zowel Pukkelpop, Pitch Festival, Creamfields en nog veel andere festivals waar de dj geprogrammeerd was besloten om het optreden van de DJ te annuleren.

De festivalzomer is ook van start gegaan, dat betekent leuke filmpjes van mensen op een festival en speciale gasten bij bepaalde concerten. Zo dacht Bryan Cranston (van Breaking Bad) die bij Above & Beyond het nummer “Walter White” kwam inleiden.

The Strokes waren te zien in Hyde Park, en daar waren twee heel grote fans bij: Alex Turner en Miles Kane. Ze haalden dan ook hun beste dansmoves boven!

Natuurlijk moeten we eindigen met het filmpje dat deze maand viraal is gegaan. Op Pinkpop was de band John Coffey te zien. Voor dat optreden waren ze enkel bekend in Nederland en België, erna waren ze wereldsterren. En dit allemaal dankzij een beker bier.

We staan ook nog eens stil bij het overlijden van een belangrijk persoon voor de Nederlandstalige rockmuziek. “Thé Lau” is niet meer, na iets meer dan een jaar met kanker te hebben rondgelopen heeft hij zelf besloten een eind te maken aan zijn leven. Vandaar nog eens dit nummer.

Om de top 50 van beste nummers te halen moeten nummers natuurlijk op SoundCloud staan, volgende staan er niet op en krijgen bijgevolg een ereplaats op YouTube.

The Strypes – Get Into It, The Maccabees – Something Like Happiness, Beck – Dreams, Fidlar – 40oz on Repeat, Kinski – Drink Up and Be Somebody, Dolomite Minor – Girl Of Gold, Class Actress – More Than You & Diane Coffee – Everyday

De tien beste albums van deze maand waren niet gemakkelijk om te kiezen. Het bleek dat in het begin van de maand meer dingen werden uitgebracht dan op het einde, maar toch zat het beste dit jaar in de staart.

10. Nozinja – Nozinja lodge

9. Leon Bridges – Coming Home

8. Of Monsters And Men – Beneath The Skin

7. Soak – Before We Forgot How to Dream

6. Bully – Feels Like

5. Slaves – Are You Satisfied?

4. Gengahr – A Dream Outside

3. Muse – Drones

2. Everything Everything – Get To Heaven

1. Wolf Alice – My Love Is Cool

In de maand juni werden dit jaar veel goeie onbekende dingen uitgebracht. Al is de nummer één toch een band die we wel zeer goed kennen.

  1. Foals – What Went Down
  2. Kiiara – Gold
  3. Palace – Head Above The Water
  4. Shura – White Light
  5. Japanese Wallpaper – Arrival
  6. Kathryn Joseph – The Worm
  7. Kins – Little Dancer
  8. Lawrence Taylor – Bang Bang
  9. Jimi Charles Moody – Other Man
  10. Oberhofer – White Horse, Black River
  11. Astronauts, etc. – Eye To Eye
  12. Eliot Sumner – After Dark
  13. RAC – Back Of The Car (ft. Nate Henricks)
  14. Day Wave – We Try But We Don’t Fit In
  15. Lisbon – Khaleesi
  16. Editors – Marching Orders
  17. Chiara Hunter – Strange Relationships
  18. Netksy – Rio
  19. On An On – Icon Love
  20. RÜFÜS – You Were Right
  21. Oh Wonder – White Blood
  22. Family Of The Year – Make You Mine
  23. Strange Talk – Something’s Bout To Change
  24. Albert Hammond Jr. – Losing Touch
  25. Them Bruins – Heading For The Harrows
  26. A-Trak – Action (Feat. AraabMuzik & Ape Drums)
  27. Saint Raymond – Don’t Fail Me Now
  28. Bang Gang – My Special one
  29. Nero – Two Minds
  30. Natalie McCool – Oh Danger
  31. Wolf Alice – You’re A Germ
  32. Ratatat – Abrasive
  33. Sundara Karma – Flame
  34. Atlas Genius – Molecules
  35. Bellevue Days – Capability, Capacity
  36. Vicetone – Nothing Stopping Me Ft. Kat Nestel
  37. Lexi St. George – In The Moment
  38. Bullion – Saysah!
  39. Fairchild – Hot Rod
  40. Broen – Iris
  41. Tourist – Waves
  42. Only Rivals – Sing
  43. Robert DeLong – Don’t Wait Up
  44. Maja Francis – Last Days Of Dancing
  45. Kingsley Chapman And The Murder – Lovers
  46. Compny – Gently Let You Down
  47. Automagik – Fucked Up
  48. Lany – You Are Fire
  49. XYLØ – Between the Devil and the Deep Blue Sea
  50. Hibou – Dissolve

Tot volgende maand, met een nieuw overzicht!

3659 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Botanique (Orangerie): Rock-'n-roll stoomtrein

Miles Kane werd ooit aanzien als hét beloftekind, het kleine broertje van Alex Turner en de man die ooit headline-slots zou vullen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.