Filmpje van de weekNieuwe singlesOude Bekenden

Filmpje van de week 2 – 8 Februari

Filmpje van de weekNieuwe singlesOude Bekenden

Filmpje van de week 2 – 8 Februari

Filmpje van de week

Ook in de eerste week van Februari werden heel wat muziekclips uitgebracht. Zowel nieuwe als oude nummers werden vergezeld van een clipje. Uit die overvloed aan filmpjes heb ik een selectie gemaakt van de beste filmpjes met op het einde HET filmpje van de week!

Veel clipjes haalden het niet omdat het filmpje te saai is, het nummer daarentegen wil ik jullie niet onthouden: Superfood – You Can Believe, Mew – Satellites en King Gizzard & The Lizard Wizard – Slow Jam 1 haalden de lijst net niet.

Shake Shake Go – England Skies

Een iets te prominent aanwezige zangeres deed mij twijfelen om dit clipje in de lijst op te nemen. Desalniettemin toont het clipje wel prachtige natuur die perfect samenhangt met de muziek en dat is toch waar een clipje voor dient?

Yak – Hungry Heart

Deze Britse band spuwt hun muziek eruit. Een niet overzichtelijk clipje is dan ook zeer toepasselijk bij het nummer Hungry Heart op een bepaald moment spelen ze zelfs in de woestijn. Of dit in scène is gezet laat ik aan jou over.

DNKL – Wolfhour

Als je voor een videoclip gebruik maakt van een Zweedse regisseur kan je niet missen. De  natuur is er dan ook zeer ongerept. Gemakkelijk gebruik van gemaakt om op zoek te gaan naar de maan.

Kwabs – Perfect Ruin

Samen met het clipje ging een album aankondiging gepaard. Samen met Kwabs door de sneeuw wandelen was nog nooit zo gezellig.

God Damn – When The Wind Blows

In vergelijking met Shoe Prints In The Dust is dit filmpje peanuts. Op alle mogelijke plekken werden camera’s geplaatst om zo het gevoel te krijgen echt bij het optreden betrokken te raken. Of het hen lukt is aan jou om uit te vinden.

The Dodos – Competition

Zelf ben ik nog nooit naar één van hun concerten geweest. Als er zo gedanst wordt als in dit clipje koop ik meteen een ticket voor hun eerstvolgende optreden.

Meatbodies – Tremmors

Aanrader voor wie eens het gevoel wil hebben dat hij aan het trippen is.

I’m From Barcelona – Violins

Ja, I’m From Barcelona is terug, en ja ze hebben een vliegveld nodig om met de volledige band hun clipje te kunnen opnemen.

FILMPJE VAN DE WEEK

Royal Blood – Out Of The Black

Het was één van hun eerste nummers dat ze ooit uitbrachten, nu is er ook een clipje bij. Wegens te bloedig werden sommige scènes vervangen door cartoons. Of was het budget op? Maar HET WERKT, vandaar ook het filmpje van de week voor de Britse rockers.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Meatbodies - Flora Ocean Tiger Bloom (★★★★½): Hoogmis van de garagerock

Het zaadje van dit album werd al geplant in 2019 (!) en de plaat was normaal gesproken dus al lang op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.